AquagruazAquagruaz EspanjanvesikoiratAquagruaz

 

Esittely

Tervehdys!


Kennelnimen Aquagruaz takaa löytyy Heidi Kurki, koiraharrastaja Tuusulasta. Espanjanvesikoiriin rotuna törmäsin ensimmäistä kertaa vuonna 2000 sattuman suosiollisella avustuksella kun kävimme tutustumassa hurmaavaan Tico-herraan. En tiedä mitkä palaset loksahtivat paikoilleen, mutta tuossa charmantissa karvakaverissa vaan oli sitä jotain! Ikuisuudelta tuntuneen odottelun jälkeen meille vihdoin muutti ennen juhannusta 2001 ihka ensimmäinen oma perroni, Leevi, Espanjasta. Leevin saapuminen oli lopullinen niitti rakkaudelleni rotua kohtaan, niin ihastuttava herrasmies tuosta koiruudesta kehkeytyi.
Ja kun antaa pikkusormen, niin menihän siinä koko käsi ja piti se toinenkin saada. Ja niin Fano tuli meille isänsä kaveriksi syksyllä 2003. Fanon muodossa elämääni saapui
palanen jonka puuttumista en ollut edes tajunnut ennen kuin se kohdalle osui.

 

Koiramaailma imaisi minut täysin mukaansa ja poikien kanssa on tullut tutustuttua erilaisiin harrastuksiin. Vuonna 2006 sain myös kipinän käydä kasvattajakurssin ja päätin anoa omaa kennelnimeä, näin sai alkunsa kennel Aquagruaz.

Kolmantena perrona meidän laumaan liittyi joukon jatkoksi kesällä 2010 Santtu, Fanon tyttärenpoika.
Porukassa on sittemmin tapahtunut vuosien varrella luonnollista poistumaa ja Fanon lähdön jälkeen meidän elämää sulostutti vajaan vuoden ajan Espanjan auringon alta Suomeen lennähtänyt Dina. Hurmaava aito espanjatar jonka katse riitti laittamaan pojat ruotuun.

Nykyisin meidän sakki koostuu kahdesta pörriäisestä, Santusta sekä ipanaattori Midosta. Myös Midon takaa löytyy ikuista rakkauttani Fanoa, vaikka sen meille Norjasta hainkin.

 

Kuten edellä todettu, koiramaailma vei minut lyhyessä ajassa täysin mukanaan ja poikien kanssa on tullut harrastettua vähän kaikenlaista. Leevin kanssa aloitimme tokossa ja agissa ja kisattiinkin tokosta alokasluokan koulutustunnus TK1 sekä agissa maxi 2-luokassa. Näiden lisäksi Leevin repertuaariin kuuluu palveluskoirien käyttäytymiskokeen (BH) suorittaminen sekä spanielientaipumuskokeen (SPA1) läpäisy.


Fanon kanssa jatkettiin vähän samoilla linjoilla, tosin agissa emme elämäntilanteen vuoksi päässeet koskaan kisaamaan, mutta Fanon kanssa on tokoiltu sekä alokas- että avoimenluokan koulutustunnukset, läpäisty palveluskoirien käyttäytymiskoe sekä spanielientaipumuskoe. Näiden lisäksi Fanon kanssa on treenattu aktiivisesti pelastus puolelta raunioita sekä treenataan edelleen palveluskoira puolelta hakua aina kun vaan aika siihen antaa myöten.

 

Santun kanssa päälajiksemme muotoutui agility ja Santtu onkin ensimmäinen oma agilityvalioni (FI AVA), ulkonäöllisten meriittien lisäksi. Santun kanssa on myös suoritettu spanielientaipumuskoe (SPA1) ja kukapa tietää, josko eläke lajina ehtisimme vaikka panostaa mejään? Santtu-nenäeläimelle se olisi taatusti mielekästä puuhaa ainakin :)   

 

Kaiken kaikkiaan voisi todeta, että hurahdin koiriin ja erilaisiin harrastuksiin aivan täysin, sillä vaikka harrastusurani on ollut vielä suhteellisen lyhyt, on se ollut ehkä sitäkin intensiivisempi. Eri lajien treenaamisen myötä lähdin mukaan myös aktiiviseen yhdistystoimintaan ja olen ollut Vesikoirat ry:n varapuheenjohtaja 2 vuotta sekä yhdistyksen toimihenkilö (pentuvälittäjä) 6 vuotta. Ja kun harrastustemme pääpaino sekä mielenkiintoni kohde painottui Fanon kanssa palveluskoirapuolelle, olen ollut myös Vantaan Palveluskoirayhdistys ry:n hallituksen jäsen 3 vuotta sekä rahastonhoitajana vuoden verran. Tällä hetkellä yhdistys puolella työpanokseni menee puhtaasti Santun ja minun kisalajin agilityn parissa eli toimimme Järvenpään Agilityurhilijoiden (JAU) riveissä. Pari vuotta hujahti vaatetoiminnan touhuissa ja nyt ajatus olisi panostaa vastaavan koetoimitsijan hommiin eli kisojen pyörittämiseen :)

 

Jotta elämä ei kävisi tylsäksi, päätin matkan varrella kehittää hieman itseäni myös ”ilman koiraa” ja niinpä olen suorittanut kehäsihteerikortin sekä agility-, luonnetesti- ja palveluskoirakoetoimitsija pätevyydet. Näiden lisäksi olen käynyt myös koirankouluttaja –kurssin, ollut vetämässä VPY:n pentukurssia ja toiminut jonkin aikaa VPY:n hälytysryhmässä (SarDog Team). Ja koska minulla on koira joka sopisi myös metsälle, piti käydä myös se metsästyskortti suorittamassa... :D Näiden lisäksi suoritin kesällä 2014 Rakkaiden Haukkujen Koirien Koulutusohjaajatutkinnon jotta saisin laajennetua omia näkökulmiani ja oppisin jälleen uutta. Noh, kaipa tuostakin jotain käteen jäi...

 

Kaikenlaista on siis tähän päivään mennessä tullut puuhattua. Mielestäni kokemus antaa näkemystä ja monessa asiassa on helpompi tehdä päätöksiä, kun omaa perspektiiviä asioihin.

 

Koiramaailma on hyvin monisäikeinen ja mukaan mahtuu kaikenlaista. Valitettavan paljon löytyy myös hampaat irvessä –mentaliteettia ja sellaisen ajatusmallin ohjaamaa toimintaa. Onneksi kuitenkin joukkoon mahtuu myös paljon muuta; rehtiä, reilua ja avoimella suurella sydämellä asioihin suhtautuvia ihmisiä. Nimittäin ilman näitä ihastuttavia pörröjämme olisi monta ystävää, tuttavaa ja koiraa jäänyt saapumatta elämääni ja olisin monia tapahtumia, ajatuksia, matkoja, sattumuksia, nauruja ja suruja köyhempi. Lämmin kiitos kaikille teille ihanille ystävilleni ja ajattelevaisille kasvattieni- ja jalostusoikeuskoirieni omistajille jotka olette myötävaikuttaneet siihen, missä tänä päivänä tässä harrastuksessa koirineni olen!

 

Toiveena meillä jokaisella koiraharrastajalla lienee terve ja elämäniloinen ystävä ja perheenjäsen - koira.
Tähän ainakin minä kasvatustyössäni parhaani mukaan pyrin!

 

-Heidi-

 

 

-

takaisin ylös

 

Sivu on päivitetty 01.04.2018  :  Copyright © 2010-2024 Heidi Kurki
Suunnittelu marikoo.com  :  Sivukartta  :  Tietoa sivustosta

Suomen Koirankasvattajat               Perro Planet